Vianoce 2022 vo filke

Štátna filharmónia Košice pripravila pre svojich návštevníkov niekoľko rozmanitých vianočných podujatí. Decembrové dni tak rozžiaria koncerty komorné, symfonické i rodinné. Všetci priaznivci krásnej hudby sú srdečne vítaní v košickom Dome umenia.

 

ADVENT S HUDBOU A POÉZIOU

Komorný koncert / 06. 12. / Dom umenia / 19:00

Na čas adventu návštevníkov príjemne naladí komorný koncert s vokálnym súborom SCHOLA MINOR. O umelecký prednes sa postará Peter Himič a o sóla sopranistka Hilda Gulyás, mezzosopranistka Eva Šušková a basbarytonista Tomáš Šelc. Podujatie svojím spevom podporia i Mária Páleníková, Júlia Urdová a Sylvia Urdová. Chrámovú hudbu doplní výber z poézie Hviezdoslava, Rúfusa, Válka, Bloka a Miltona.

Vstupné: 10 €, zľavnené: 7 €.

>>> KÚPIŤ VSTUPENKY <<<

 

VIANOCE VO FILME
Aktualizácia: VYPREDANÉ! Ďakujeme

Mimoriadny koncert / 11. 12. / Dom umenia / 16:00

Čím by boli Vianoce bez hudby, rozprávok a vianočných príbehov? Nalaďte sa so Štátnou filharmóniou Košice a jej hosťami na atmosféru najkrajších sviatkov prostredníctvom pôsobivej hudby z obľúbených vianočných filmov. Odznejú napríklad aranžmány z Perinbaby, Mrázika či Popolušky v podaní orchestra ŠFK pod vedením dirigenta a moderátora Gabriela Rovňáka ml. O spev sa postará Detský spevácky zbor PRO MUSICA – MAGNÓLIA a sopranistka Tatiana Hajzušová.

 Vstupné: 9 €, zľavnené: 6 €

>>> KÚPIŤ VSTUPENKY <<<

 

1. VIANOČNÝ KONCERT: HEMERKA – DVOŘÁK – RYBA

Koncert B cyklu / 15. 12. / Dom umenia / 19:00

Prvý vianočný koncert Štátnej filharmónie Košice je výnimočný nádhernými Biblickými piesňami Antonína Dvořáka v interpretácii famózneho Petra Mikuláša. Jeho nádherný basový hlas doplnia sopranistka Eva Hornyáková, mezzosopranistka Markéta Cukrová a tenorista Peter Berger. Hudbu sfér pre sláčikový orchester Oldřicha Hemerku aranžoval dirigent večera Maroš Potokár. V sprievode orchestra ŠFK a netradične až dvoch zborov – Košického speváckeho zboru učiteľov a Zboru sv. Cecílie odznie aj tradičná Česká mše vánoční od Jána Jakuba Rybu.

Vstupné: 14/13/12 €, zľavnené: 11/10/9 € lóža: 18 €

>>> KÚPIŤ VSTUPENKY <<<

 

2. VIANOČNÝ KONCERT: BACH – HAYDN – RYBA

Mimoriadny koncert / 18. 12. / Dom umenia / 19:00

>>> KÚPIŤ VSTUPENKY <<<

 

3. VIANOČNÝ KONCERT: BACH – HAYDN – RYBA

Mimoriadny koncert / 19. 12. / Dom umenia / 19:00

>>> KÚPIŤ VSTUPENKY <<<

Druhý a Tretí vianočný koncert tiež prinesú obľúbenú „Rybovku“ v interpretácií slovenských a českých sólistov – Petra Mikuláša, Evy Hornyákovej, Markéty Cukrovej a Petra Bergera. O hudobný a vokálny sprievod sa pod taktovkou Maroša Potokára postará Košický spevácky zbor učiteľov, Zbor sv. Cecílie a orchester ŠFK. Program sa však líši, a to jednak dielom Josepha Haydna. Koncert pre husle a orchester A dur uvedie český virtuóz Jiří Vodička. Návštevníci si zároveň vypočujú aj Suitu pre orchester č. 3 D dur od Johanna Sebastiana Bacha.

Vstupné: 14/13/12 €, zľavnené: 11/10/9 €, lóža: 18 €

 

Nalaďte sa na Vianoce vo filharmónii a prežite tak s rodinou či priateľmi pokojný a naplnený adventný čas. Tešíme sa na vás!

Košická filharmónia nezabúda na holokaust

Návštevníci štvrtkového programu sa stanú svedkami slovenskej premiéry Klavírneho koncertu z pera skladateľa židovského pôvodu Viktora Ullmanna. Uvedie ho sólista európskeho formátu Jan Bartoš. Pod taktovkou špičkového srbského dirigenta Alexandra Markovića zaznejú i diela Beethovena, Pendereckeho a Straussa. Koncert s názvom Sloboda a útlak – smrť a vykúpenie je venovaný 80. výročiu deportácie židovských obyvateľov z Košíc a pamiatke zavraždených obetí.

Čitať viac »

Karol Petróczi pri mori_archívna fotografia

Karol Petróczi: „Plná sála Domu umenia je pre mňa veľkou satisfakciou.“

Narodil sa v Lučenci, no dlhé roky žije v Košiciach. Je ikonou tohto mesta, stretnúť ho môžete nielen v sálach Domu umenia, ale pravidelne aj na trhovisku na Dominikánskom námestí. Ako prvý a dlhoročný koncertný majster Štátnej filharmónie Košice stojí po boku telesa od jeho vzniku. S orchestrom ŠFK i celou inštitúciou je bytostne prepojený. Karol Petróczi oslávil 5. marca 80. narodeniny a svojimi spomienkami, ale i brisknými názormi na svet, nás stále inšpiruje.

Čitať viac »

Karol Petróczi 80_grafika

Karol Petróczi 80: komorný koncert na počesť majstra

Štátna filharmónia Košice pozýva na komorný koncert KAROL PETRÓCZI 80. Zámerom podujatia je oslava jubilea významnej slovenskej umeleckej osobnosti, interpreta a pedagóga, zakladajúceho člena a dlhoročného koncertného majstra ŠFK Karola Petrócziho. Účinkovať budú niektorí z jeho najúspešnejších študentov a ich hostia. Program je pestrou hudobnou prehliadkou rôznych období a žánrov.

Čitať viac »

Menu

Vyhľadávanie

Vstupenková pokladŇa

Kontakt:
Dom umenia - Moyzesova 66, Košice
+421 905 073 123
(počas pokladničných hodín)
vstupenky(@)sfk.sk
Otváracie hodiny
PO-ŠT:  10:00 - 12:00 a 14:00 - 17:00
PI, SO, NE:  Zatvorené

Večerná pokladňa ŠFK je otvorená hodinu pred koncertom a predáva vstupenky iba na aktuálny večerný koncert.

Dom umenia

Adresa:
Moyzesova 66
040 01 Košice
e-mail: sfk(@)sfk.sk
Spojenie MHD:
Električky: 1, 2, 4, 5, 6, 7
Autobusy: 12, 15, 16, 71, 72
Google maps 


Štátna filharmónia Košice je štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR.

Privátna zóna:

Prihlásenie EXT                  Prihlásenie COL

Prihlásenie NAS                 Prihlásenie VMM

Newsletter:

Zadaním emailovej adresy vyjadrujem svoj súhlas so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania noviniek emailom. Viac info.


Copyright Štátna filharmónia Košice © 2018. All Rights Reserved. Design by lenkine. Runs on Audience Toolkit.

Tento web používa cookies.  Viac informácií.

Nastavenia ochrany súkromia

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...