Tlačové správy

Tlačové správy o nás.

Aktuality

1-12 z 163 výsledkov
Karol Petróczi 80_grafika

Karol Petróczi 80: komorný koncert na počesť majstra

Štátna filharmónia Košice pozýva na komorný koncert KAROL PETRÓCZI 80. Zámerom podujatia je oslava jubilea významnej slovenskej umeleckej osobnosti, interpreta a pedagóga, zakladajúceho člena a dlhoročného koncertného majstra ŠFK Karola Petrócziho. Účinkovať budú niektorí z jeho najúspešnejších študentov a ich hostia. Program je pestrou hudobnou prehliadkou rôznych období a žánrov. Komorný koncert sa uskutoční 4. apríla 2024 o 19:00 v Dom umenia. Podujatiu bude predchádzať predkoncertné stretnutie o 18:00 s oslávencom a lektorom dramaturgie Petrom Katinom.

Čitať viac »

Veľkonočný koncert pod taktovkou Zbyňka Müllera

Utíšiť sa, duchovne pookriať a naladiť sa na nadchádzajúce sviatky. Štátna filharmónia Košice pozýva na svoj Veľkonočný koncert. Slávnostný večer prinesie klenot svetovej klasickej hudobnej literatúry – dielo Sedem posledných slov nášho Spasiteľa na kríži od Josepha Haydna. Veľkonočný koncert v interpretácii orchestra ŠFK pod vedením Zbyňka Müllera si návštevníci vychutnajú vo štvrtok 21. marca 2024 o 19:00 v Dome umenia. Podujatiu z abonentného cyklu B predchádzajú verejná generálka o 10:00 a predkoncertné stretnutie o 18:00, ktoré bude opäť plné zaujímavostí o diele a skladateľovi.

Čitať viac »

Puccini Gala so Štátnou filharmóniou Košice

Z cyklu gala koncertov ponúka Štátna filharmónia Košice (ŠFK) v aktuálnej sezóne projekt PUCCINI GALA. Podujatie je zamerané na tvorbu talianskeho skladateľa Giacoma Pucciniho a reflektuje 100. výročie jeho úmrtia. Tematický večer ponúkne výber z opier Tosca, Madama Butterfly a Manon Lescaut. Sólovo sa predstavia sopranistka Maida Hundeling a tenorista Boldizsár László. Orchester ŠFK povedie dirigent Martin Leginus. Výnimočný koncert PUCCINI GALA z abonentného cyklu A sa uskutoční vo štvrtok 14. marca 2024 o 19:00 v Dome umenia. K dispozícii sú posledné vstupenky.

Čitať viac »

Startlab 100%_grafika

Prvá crowdfundingová kampaň v histórii ŠFK sa podarila!


Štátna filharmónia Košice vydá na počesť Bedřicha Smetanu vinyl z koncertu Má vlast

Hudobný svet si 2. marca pripomenul 200. výročie narodenia významného českého skladateľa Bedřicha Smetanu. Štátna filharmónia Košice (ŠFK) pri tejto príležitosti uvedie Smetanovo ikonické dielo Má vlast a na jeho počesť spustila crowdfundingovú kampaň so zámerom vydať vinyl so živou nahrávkou tohto koncertu. Po 16 dňoch sa ŠFK podarilo od podporovateľov vyzbierať stanovenú cieľovú čiastku, čo znamená, že symbolicky limitovaných 200 vinylov ŠFK vydá.

Čitať viac »

Tomáš Brauner_foto

Marec v košickej filke odštartujú Milan Paľa a Symfonické tance

Koncert pre husle a orchester od Edwarda Elgara v podaní slovenského virtuóza Milana Paľu a Symfonické tance od Sergeja Rachmaninova – to je ponuka prvého marcového koncertu Štátnej filharmónie Košice. Orchester ŠFK povedie český dirigent Tomáš Brauner. Koncert z abonentného cyklu A s názvom ELGAR & RACHMANINOV sa uskutoční vo štvrtok 7. marca 2024 o 19:00 v Dome umenia.

Čitať viac »

Má vlast_vinyl_grafika

Štátna filharmónia Košice spustila crowdfunding, chce vydať vinyl

Pri príležitosti 200. narodenín Bedřicha Smetanu chce Štátna filharmónia Košice (ŠFK) vydať vinyl. Do spolufinancovania projektu oslovuje širokú verejnosť prostredníctvom svojej prvej crowdfundingovej kampane. Ak bude úspešná, ikonické dielo Má vlast pod taktovkou šéfdirigenta Roberta Jindru vyjde na dvoch LP v limitovanom počte 200 kusov. Svojich podporovateľov ŠFK láka na zaujímavé odmeny. Okrem vinylovej limitky či dirigentskej taktovky môžu záujemcovia získať aj nevšedné zážitky – exkluzívnu večeru so šéfdirigentom či výnimočnú exkurziu po zákulisí košickej filky.

Čitať viac »

Alexandra Dovgan, fotografia

Žiarivý talent Alexandra Dovgan v Košiciach!

Z berlínskeho Konzerthausu mieri do košického Domu umenia. Svetová klaviristka najmladšej generácie Alexandra Dovgan spolu s orchestrom ŠFK zahrá Schumannov Klavírny koncert inšpirovaný milovanou osobou. Dirigent Eugene Tzigane s košickou filharmóniou naštuduje aj Symfóniu č. 4 od Anton Brucknera. Koncert z abonentného cyklu A s názvom BRUCKNEROVA ROMANTICKÁ sa uskutoční vo štvrtok 22. februára 2024 o 19:00 v Dome umenia.

Čitať viac »

Na Valentína do filharmónie

Filharmónia ako miesto dýchajúce krásou je pre romantický valentínsky večer priam stvorené. Štátna filharmónia Košice pozýva príjemne sa naladiť vznešenou hudbou na koncert s názvom ENIGMA VARIÁCIE. Pod taktovkou hlavného hosťujúceho dirigenta Zbyňka Müllera uvedie orchester ŠFK dielo Edwarda Elgara – Enigma, variácie na vlastnú tému a Simple Symphony od Benjamina Brittena. V Koncerte pre hoboj a sláčikový orchester a mol od Ralpha Vaughana Williamsa sa predstaví hobojistka Anna Štrbová. Koncert z abonentného cyklu A sa uskutoční vo štvrtok 15. februára 2024 o 19:00 v Dome umenia.

Čitať viac »

Večer francúzskej hudby v košickom Dome umenia

Massenet, Saint-Saëns a Bizet – traja francúzski skladatelia v interpretácii orchestra Štátnej filharmónie Košice. Tak znie pozvánka na tematický večer, ktorý povedie milovník francúzskej hudby šéfdirigent ŠFK Robert Jindra. Sólovo sa predstaví Emanuel Graf v jednom z najpopulárnejších koncertov pre violončelo. Koncert z abonentného cyklu A s názvom VEČER FRANCÚZSKEJ HUDBY sa uskutoční vo štvrtok 8. februára 2024 o 19:00 v Dome umenia. Podujatie podporil Francúzsky inštitút v Bratislave.

Čitať viac »

Hudobná exkurzia do klasicizmu

Do sveta hudobného klasicizmu privedie svojich návštevníkov orchester Štátnej filharmónie Košice pod vedením českého dirigenta Jiřího Habarta. V spoločnosti Beethovena, Hummela a Mozarta sa poslucháči ocitnú 1. februára 2024 o 19:00 v Dome umenia. Sólistom koncertu z cyklu B s názvom MAJSTRI KLASICIZMU bude trubkár Jiří Houdek. Podujatiu predchádzajú verejná generálka o 10:00 a predkoncertné stretnutie s lektorom dramaturgie Petrom Katinom a hosťami o 18:00.

Čitať viac »

Čajkovského Onegin v košickej filharmónii

Príbehy o nenaplnej láske a temnom hrdinstve ukotvené v podmanivej dychberúcej hudbe Čajkovského a Janáčka. Štátna filharmónia Košice pozýva na silné diela Eugen Onegin a Taras Bulba. Pôvodne plánovaného britského dirigenta Finnegana Downie Deara pre náhle ochorenie nahradí český dirigent Jaroslav Kyzlink. Sólovo sa predstavia sopranistka Linda Ballová a barytonista Svatopluk Sem. Koncert z abonentného cyklu A s názvom Čajkovského Onegin sa uskutoční vo štvrtok 25. januára 2024 o 19:00 v Dome umenia.

Čitať viac »

Anna Paulova

Aspoň raz ho počuť naživo – Mozartov koncert pre klarinet

Podujatie s názvom MOZARTOV KONCERT PRE KLARINET prinesie jedno z najcennejších diel klarinetového repertoáru. Spolu s orchestrom Štátnej filharmónie Košice sa sólovo predstaví Anna Paulová. Koncert otvorí premiéra slovenskej skladateľky Ľubice Čekovskej. Hudobný večer zavŕši Symfónia č. 3 a mol Škótska od Felixa Mendelssohna Bartholdyho. Všetko pod vedením holandského dirigenta Sandera Teepena. Koncert z abonentného cyklu B sa uskutoční vo štvrtok 18. januára 2024 o 19:00 v Dome umenia.

Čitať viac »

Menu

Vyhľadávanie

Vstupenková pokladŇa

Kontakt:
Dom umenia - Moyzesova 66, Košice
+421 905 073 123
(počas pokladničných hodín)
vstupenky(@)sfk.sk
Otváracie hodiny
PO-ŠT:  10:00 - 12:00 a 14:00 - 17:00
PI, SO, NE:  Zatvorené

Večerná pokladňa ŠFK je otvorená hodinu pred koncertom a predáva vstupenky iba na aktuálny večerný koncert.

Dom umenia

Adresa:
Moyzesova 66
040 01 Košice
e-mail: sfk(@)sfk.sk
Spojenie MHD:
Električky: 1, 2, 4, 5, 6, 7
Autobusy: 12, 15, 16, 71, 72
Google maps 


Štátna filharmónia Košice je štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR.

Privátna zóna:

Prihlásenie EXT                  Prihlásenie COL

Prihlásenie NAS                 Prihlásenie VMM

Newsletter:

Zadaním emailovej adresy vyjadrujem svoj súhlas so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania noviniek emailom. Viac info.


Copyright Štátna filharmónia Košice © 2018. All Rights Reserved. Design by lenkine. Runs on Audience Toolkit.

Tento web používa cookies.  Viac informácií.

Nastavenia ochrany súkromia

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...